Νέες αντιπολεμικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν σε πολλά κράτη της Ευρώπης, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και να ζητούν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, ώστε να επέλθει η ειρήνη.

Χαρακτηριστικά, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως στο Λονδίνο, ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Πούτιν σκοτώνει» και «Πλήρες εμπάργκο στη Ρωσία». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο».

Επίσης, στο Παρίσι, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υποσχόμενοι ότι θα επιστρέφουν κάθε Σαββατοκύριακο «μέχρι ο Πούτιν να φύγει, να αποσύρει τα άρματα», όπως είπε η Αλίν Λε Μπάιγ-Κρεμέρ, μέλης της οργάνωσης «Στηρίζουμε την Ουκρανία» που είχε την πρωτοβουλία αυτής της κινητοποίησης.

Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις έγιναν επιπλέον στη Ρώμη, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη και αλλού. Η κυβέρνηση της Ελβετίας αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών εάν θα παραχωρήσει ειδικό καθεστώς προστασίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Ευρώπη: