Σε αντίποινα μετά τις σαρωτικές κυρώσεις που στόχευαν τον αεροπορικό της κλάδο, ύστερα από την στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία, η Μόσχα απαγόρευσε σήμερα σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς.

«Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρίες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη», ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα σήμερα, βουτιά έκαναν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών μετά το κλείσιμο του εναερίου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες και την προοπτική να αποκλείσει η Ρωσία αερομεταφορείς ως αντίποινα. Μάλιστα, η Finnair αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της και είδε τις μετοχές της να κατακρημνίζονται κατά 21%.