Συνομιλίες με αξιωματούχους των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας αναμένεται να έχει μέσα στην ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στη Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τη Δευτέρα διατάγματα με τα οποία αναγνωρίζει ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας, προτού διατάξει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπόσχεται επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο τις προσεχείς ημέρες

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Να ενισχύσει τη βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή υποσχέθηκε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του σήμερα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από τις επιθέσεις κατά του Κιέβου.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ και τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μπόρις Τζόνσον τον διαβεβαίωσε ότι «ο κόσμος είναι ενωμένος στην φρίκη απέναντι σε αυτό που κάνει ο Πούτιν» και «δεσμεύθηκε να χορηγήσει επιπλέον υποστήριξη, τις προσεχείς ημέρες», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.