Στρατιώτες της Ουκρανίας παρατάνε τα όπλα και σπεύδουν να παραδοθούν στα ρωσικά εδάφη, αναφέρει η Ρωσία, λίγες ώρες μετά την έναρξη της εισβολής. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο tass.com, πάνω από 40 Ουκρανοί συνοριοφύλακες κατέθεσαν τα όπλα και εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας μέσω της περιφέρειας Μπριάνσκ και της Κριμαίας.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι τα στοιχεία προέρχονται από το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), κάτι που αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα και το reuters.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FSB, 26 στρατιώτες της Ουκρανικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους στο έδαφος της Ουκρανίας, εμφανίστηκαν στις 11:15 ώρα Μόσχας στο σημείο ελέγχου Troebortnoye στην περιφέρεια Bryansk της Ρωσίας.

«Στις 12:10 ώρα Μόσχας, 16 ακόμη στρατιώτες από την Ουκρανική Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους στο έδαφος της Ουκρανίας, έφτασαν στο σημείο ελέγχου Dzhankoy στην Κριμαία», αναφέρει το γραφείο Τύπου.

Παράλληλα, προσθέτει πως «οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες εγκαταλείπουν τους μόνιμους χώρους υπηρεσίας τους και φτάνουν στο έδαφος της Ρωσίας». Μάλιστα, το FSB ανέφερε νωρίτερα, ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες άρχισαν να εγκαταλείπουν τις μόνιμες θέσεις ανάπτυξής τους κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.