Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντρέι Κελίν κλήθηκε την Τρίτη (22/2) στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν αποσχισθεί από τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει επίσημα τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας και να στείλει στρατεύματα εκεί μπορεί να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας.

Η Βρετανία χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε διπλωματικές οδούς»

«Πιστεύουμε πως οι χθεσινοβραδινές ενέργειες της Ρωσίας θα μπορούσαν να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας, αλλά σαφώς θέλουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε διπλωματικές οδούς που υπάρχουν και θα μιλήσουμε και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες», είπε.

Σημειώνεται ότι μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο.