Δυο κοριτσάκια ηλικίας δύο κι έξι ετών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν στην πόλη Μέσα της Αριζόνα στις ΗΠΑ. Σώθηκαν χάρη στην προσπάθεια ενός πολίτη.

Ο άνδρας, εργαζόμενος σε πλυντήριο αυτοκινήτων κοντά στο διαμέρισμα που τυλίχτηκε στις φλόγες είδε τη φωτιά και έσπευσε να βοηθήσει. Αφού σκαρφάλωσε στο παράθυρο, ένας αστυνομικός πέταξε μια πέτρα και το έσπασε με τον άνδρα να αφαιρεί κι εκείνος κομμάτια. Έπειτα, μπήκε μέσα στο διαμέρισμα απ’ όπου έβγαιναν πυκνοί καπνοί και πρώτα διέσωσε το μικρότερο από τα δύο κορίτσια. Οι ενήλικοι που ήταν μέσα στο διαμέρισμα και βγήκαν έξω λόγω της φωτιάς ανέφεραν πως δύο μικρά παιδιά είχαν παγιδευτεί σε δωμάτιο.

Στο σημείο είχαν ήδη σπεύσει τέσσερις αστυνομικοί. Ένας από αυτούς παρέλαβε και απομάκρυνε το παιδί, ενώ ο πολίτης συνέχισε την ηρωική προσπάθειά του. Εντόπισε το άλλο παιδί, ηλικίας έξι ετών, και το παρέδωσε κι εκείνο στις αρχές. Αμφότερα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο όπου παρέμειναν για να υποβληθούν σε εξετάσεις και έπειτα από λίγο τους δόθηκε εξιτήριο. Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν και στους αστυνομικούς που υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων όσων βρέθηκαν εκεί, αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος πολίτης να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και πολύ χειρότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο αστυνομικό τμήμα της Μέσα την περασμένη Παρασκευή (18/2) όταν και καταγράφηκε το περιστατικό. «Κατάλαβε ότι ξέσπασε φωτιά, πήδηξε τον τοίχο, άφησε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο και πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά σώζοντας ζωές δύο παιδιών», συνέχισε καταλήγοντας στο ότι απλά ήθελε να βοηθήσει και προτιμά να μην γίνει το όνομά του γνωστό.

Οι αστυνομικοί έδωσαν συγχαρητήρια στον άγνωστο άνδρα και αναγνώρισαν τη γενναιότητά του στην προσπάθεια διάσωσης των δύο παιδιών. Τώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τους για το τί προκάλεσε την πυρκαγιά στο διαμέρισμα.