Η Ρωσία συνεχίζει να μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία και είναι πιθανόν να εξαπολύσει μια «περιορισμένης έκτασης» στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας αυτής, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Εσθονίας.

Η επίθεση αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει βομβαρδισμούς με πυραύλους και την κατοχή «σημαντικών» εδαφών στην Ουκρανία, είπε ο γενικός διευθυντής της εσθονικής υπηρεσίας, Μικ Μάραν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάραν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει τον ετήσιο απολογισμό της υπηρεσίας , πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή, η εκτίμησή μας είναι ότι θα απέφευγαν (οι Ρώσοι) τις πόλεις με μεγάλο πληθυσμό, γιατί χρειάζονται πάρα πολλοί στρατιώτες για να ελέγξεις αυτές τις περιοχές». Ωστόσο «δεν υπάρχει μια σαφής αντίληψη ποια οδό μπορεί να εκμεταλλευτούν τα ρωσικά στρατεύματα».

Επισημαίνεται πως το ΝΑΤΟτου οποίου η Εσθονία είναι μέλος – έχει επίσης δηλώσει ότι δεν έχει επιβεβαιώσει, προς το παρόν, αν ο ισχυρισμός της Ρωσίας περί μερικής απομάκρυνσης των στρατευμάτων της από τα σύνορα είναι αληθήες. Αντιθέτως, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας έχει υποστηρίξει πως η Μόσχα εξακολουθεί να ενισχύει τις δυνάμεις αυτές, πλησίον της Ουκρανίας.