Σχεδόν 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην κωμόπολη Τζιμέτα, στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο μηχανισμός, που όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, είχε τοποθετηθεί σε μηχανοκίνητο τρίκυκλο μέσα στην αγορά της πολιτείας Αντάμαουα, εξερράγη γύρω στις 9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, λίγα λεπτά αφότου μια γυναίκα έκανε επίθεση αυτοκτονίας σε σημείο ελέγχου στην πόλη Μαϊντούγκουρι σκοτώνοντας άλλα δύο άτομα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει 32 πτώματα, και τα μεταφέρουμε στα νοσοκομεία» δήλωσε ένας οδηγός ασθενοφόρου του Ερυθρού Σταυρού στο Reuters.

Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια τα χαρακτηριστικά της επίθεσης μοιάζουν με τον τρόπο δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χάραμ. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς επιθέσεων οι οποίες έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες, μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, στις οποίες έχουν σκοτωθεί περίπου 80 άτομα.