Τον τελευταίο καιρό ο Τζον Γκαλιάνο αυτό που κάνει είναι να ζητάει συγγνώμες για τις αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια. Έτσι αφού πήγε και ζήτησε συγγνώμη στην εκπομπή του Τσάρλι Ρόουζ, και μάλιστα στη συνέχεια το επεισόδιο έγινε και θεατρικό σκετσάκι με μια κούκλα από κάλτσα, ακολούθησε η συγγνώμη του στη γαλλική τηλεόραση και στην ειδησεογραφική εκπομπή Le Point, ενώ ζήτησε συγγνώμη και μέσω του περιοδικού Vanity Fair. Κι αυτό συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ο σχεδιαστής μίλησε στην κεντρική συναγωγή του Λονδίνου, καλεσμένος του ραβίνου Μπάρι Μάρκους, που έχει γίνει στενός φίλος του και ο οποίος παρακολούθησε την πρώτη επίδειξη του σχεδιαστή για τον οίκο Maison Margiela, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην ομιλία του ο Γκαλιάνο είπε: «Είμαι ένας αλκοολικός. Είμαι εθισμένος. Εμείς οι αλκοολικοί, όπως και οι τοξικομανείς δεν ήμαστε υπεύθυνοι για την ασθένεια μας. Ωστόσο, έχω αναλάβει την ευθύνη ώστε να αλλάξω και να ανακτήσω τον παλιό μου εαυτό». Δήλωσε ακόμα ότι στην προσπάθεια του αυτή οδηγός είναι ο Θεός κι όχι αυτός κι όταν κάποιος τον ρώτησε «τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε απολυθεί από τον οίκο Dior», ο Γκαλιάνο τόνισε: «Νομίζω ότι θα ήμουν νεκρός».

Από την πλευρά του, ο ραβίνος Μάρκους επισήμανε ότι δεν πρέπει ο Γκαλιάνο να αντιμετωπίζεται πιο σκληρά από τους υπόλοιπους διάσημους που έχουν κατά καιρούς προβεί σε αντισημιτικές δηλώσεις και ανέφερε ως παραδείγματα τον ηθοποιό Μελ Γκίμπσον και τον βουλευτή Τζόρτζ Γκάλοουαϊ.