Σάλος έχει προκληθεί στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας που δείχνει μία δασκάλα γυμνασίου στην τάξη να κολλάει μια μάσκα στο πρόσωπο ενός μαθητή. Η εικόνα που κάνει τον γύρο των social media προκάλεσε οργή στην κοινότητα από την κοινότητα και ανάγκασε την περιφέρεια να ζητήσει συγγνώμη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Pennfield Middle School στο Χάτφιλντ και μια φωτογραφία που το απαθανάτισε κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Facebook από μια ομάδα που ονομάζεται «North Penn Stronger Together».

«Είτε είστε υπέρ ή κατά της μάσκας, ελπίζω να συμφωνήσουμε όλοι ότι η τοποθέτηση μασκών με ταινία στο πρόσωπο των παιδιών ξεπερνά τα όρια. Αυτό δεν ήταν αστείο για το παιδί ή τους γονείς», ανέφερε η ανάρτηση.

Η ομάδα προέτρεψε τη σχολική περιφέρεια του North Penn να αναλάβει δράση και ενθάρρυνε τα μέλη της κοινότητας να εκφράσουν τη γνώμη τους σε μια συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου την Πέμπτη το βράδυ.

https://twitter.com/libsoftiktok/status/1483625485930139652

Τι ανέφερε το σχολείο στη συγγνώμη του

Όσοι σχολίασαν την ανάρτηση ήταν εξαγριωμένοι ζητώντας να απολυθεί η δασκάλα.

Σε μια δήλωση που έλαβε την Τετάρτη το «Philadelphia Inquirer», το σχολείο ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι το περιστατικό είναι υπό έρευνα όπως και η εκπαιδευτικός.

«Μετά από άμεση έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ενώ το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και δεν αποσκοπούσε κακία, οι ενέργειες της δασκάλας ήταν εντελώς ακατάλληλες και απαράδεκτες, ανεξάρτητα από το πλαίσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μητέρα του μαθητή έσπασε τη σιωπή της σε μια δήλωση της Πέμπτης στο North Penn Now – λέγοντας ότι η κατάσταση έχει μετατραπεί στον «χειρότερο εφιάλτη» της.

Η μητέρα, η οποία παρέμεινε ανώνυμη, είπε στη δήλωση ότι ποτέ δεν ήθελε η φωτογραφία να κερδίσει την προσοχή της χώρας και είχε συμφωνήσει μόνο να τη μοιραστεί με μια τοπική ιδιωτική ομάδα για να συγκεντρώσει υποστήριξη πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Ορισμένα άτομα ένιωσαν υποχρεωμένα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές και της διάδοσης αυτής της εικόνας του γιου μου σε διάφορα μέσα ενημέρωσης», εξοργίστηκε η μητέρα.

«Ενώ εκτιμώ ότι οι γονείς και οι ομάδες έρχονται να υπερασπιστούν μας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό σε αυτό που έχει εξελιχθεί είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να αποφύγω».