Οι σκηνές με καταδιώξεις οχημάτων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Σχεδόν καθημερινά τα κανάλια μεταδίδουν ζωντανά εικόνες (συνήθως) από ελικόπτερα που καταγράφουν τις αστυνομικές αρχές να καταδιώκουν αυτοκίνητα ή μηχανές που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του CBS χωρίς ωστόσο κανείς να περιμένει την σοκαριστική κατάληξη.

Ένας μοτοσικλετιστής που έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, τον οποίο παρακολουθούσε ένα ελικόπτερο του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες σκοτώθηκε σε μια βάναυση μετωπική σύγκρουση κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Το τρομακτικό δυστύχημα σε live μετάδοση

Ο άγνωστος αναβάτης κατέβαινε με ταχύτητα τη λεωφόρο Roscoe στο West Hills της Καλιφόρνια περίπου στη 13:00 την Πέμπτη 20/1 προτού χτυπήσει μετωπικά σε ένα όχημα που έστριβε αριστερά.

Τα πλάνα από το αστυνομικό ελικόπτερο μετέδιδε ζωντανά τοπικός σταθμός του CBS με την δημοσιογράφο από το στούντιο να περιγράφει τις δραματικές στιγμές. Όταν ξαφνικά η μηχανή καρφώνεται στο αυτοκίνητο με απίστευτη ταχύτητα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο αναβάτης εκτινάχθηκε πολλά μέτρα στον αέρα.

Η σύνδεση διακόπηκε άμεσα με την δημοσιογράφο εμφανώς σοκαρισμένη να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια της: “Ω Θεέ μου! Μόλις είδαμε… Συγγνώμη, μόλις είδαμε εκείνη τη μοτοσικλέτα να τρακάρει με ένα αυτοκίνητο εκεί στη διασταύρωση».

Οι αστυνομικοί έτρεξαν αρχικά την πινακίδα και διαπίστωσαν ότι η μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του LAPD Bruce Borihanh, οποίος και συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικοί στην προκειμένη περίπτωση δεν καταδίωξαν τη μηχανή από εδάφους ενώ ο αναβάτης έχασε τη ζωή του επί τόπου.