Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες κακοποιήσεων, ξυλοδαρμών ή βιασμών γυναικών απ’ άκρη σ΄άκρη του πλανήτη. Αυτή τη φορά μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία που δέχθηκε άγρια ​​επίθεση από τον σύντροφό της δημοσίευσε φωτογραφίες από τα φρικτά τραύματά της ώστε να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα για τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας. Η ιστορία αναπόφευκτα φέρνει στο μυαλό την 40χρονη που χαροπαλεύει μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη.

Τα χτυπήματα του συντρόφου της ήταν τόσο βάναυσα που την άφησαν αγνώριστη ακόμα και στην ίδια της την κόρη ενώ ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η 40χρονη Helen Procter νόμιζε ότι είχε μια ευτυχισμένη σχέση με τον επί δύο χρόνια σύντροφό της, Daniel Burton, αφού τον γνώρισε μέσω φίλων τον Οκτώβριο του 2018.

Την κλωτσούσε ασταμάτητα και στο σπίτι ήταν και η μητέρα του

Αφότου οι παμπ άνοιξαν ξανά τον περασμένο Απρίλιο, ο Burton εξαπέλυσε μια απίστευτης βιαιότητας επίθεση εναντίον της όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Χαλ μεθυσμένος.

Ο δράστης έσυρε το θύμα μέσα στο σπίτι. Την πέταξε στον τοίχο του σαλονιού και την κλώτσησε επανειλημμένα στο πρόσωπο σε ένα ξέφρενο ξέσπασμα. Η ηλικιωμένη μητέρα του, την οποία φρόντιζε ο Burton, βρισκόταν στον επάνω όροφο εκείνη την ώρα και η κυρία Procter ούρλιαζε να τη βοηθήσει πριν τη σκοτώσει.

Ο άνδρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 4 Ιανουαρίου και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για βαριά σωματική βλάβη.

Μη αναγνωρίσιμη ούτε από την κόρη της

Βία κακοποίηση γυναίκας

Τώρα, η κυρία Procter έχει παρουσιάσει φωτογραφίες από τα τραύματά της για να ευαισθητοποιήσει τον «νόμο της Clare» – που επιτρέπει στην αστυνομία να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την προηγούμενη παράβαση ενός συντρόφου – και να επικοινωνήσει επίσης με άλλα θύματα που αισθάνονται παγιδευμένα αυτήν τη στιγμή.

Τις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώΠροσοχή σκληρές εικόνες.

Η κόρη της Abbie Burnett είπε: «Φαινόταν να έχει μία ευτυχισμένη σχέση. Φαινόταν πολύ καλά μιλώντας και σκέφτηκα ότι θα φρόντιζε τη μαμά. Μόλις ο Dan ήταν στο δικαστήριο, συνειδητοποιήσαμε ότι το είχε ξανακάνει αυτό. Ο “νόμος της Clare” θα μας είχε δείξει ότι ήταν γνωστός ότι το έκανε αυτό. Αν το ξέραμε, θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει».

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο για να δω με τα μάτια μου, μπήκα και είπα: “Αυτή δεν είναι η μαμά μου”. Αν δεν ήξερα ότι ήταν αυτή, θα πίστευα ότι ήμουν στο λάθος δωμάτιο. Τα δάχτυλα των ποδιών της ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσα να την αναγνωρίσω, καθώς όλοι έχουμε ιδιαίτερα μακριά δάχτυλα στην οικογένειά μας. Η αστυνομία είπε ότι τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η χειρότερη περίπτωση που είχαν δει», ανέφερε συγκλονισμένη η κόρη του θύματος.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι αφού ο δράστης άφησε τη γυναίκα να χαροπαλεύει κάθισε να δει τηλεόραση κρύβοντας το κινητό της ώστε να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια. Την πήγε στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα και της είπε να πει ψέματα στους γιατρούς για το πώς έπαθε τα τραύματά της.

Παρόλο που όντως στην αρχή είπε ψέματα τα σοβαρά τραύματα προκάλεσαν υποψίες στις νοσοκόμες, οι οποίες τη ρώτησαν αν είχε δεχτεί επίθεση από τον σύντροφό της. Τελικά, η κυρία Procter αποκάλυψε για το τι συνέβη πραγματικά και κλήθηκε η αστυνομία.

«Ένας ψυχίατρος που την έλεγξε αργότερα είπε ότι η μαμά δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Χρειάζεται ακόμα μια επέμβαση στο σαγόνι της και λείπουν κάποια δόντια της, επομένως χρειάζεται οδοντοστοιχίες. Η όρασή της δεν είναι ακόμα 100% λειτουργική ενώ πλέον η όψη της είναι φαίνεται διαφορετική», είπε.