Στη Μεγάλη Βρετανία, η οργή κατά του Μπόρις Τζόνσον ξεχειλίζει αφότου ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως κανείς δεν του είπε ότι απαγορεύονται τα πάρτι εν μέσω lockdown, σε μια εποχή που ο ίδιος έβγαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην τηλεόραση και ανακοίνωνε μέτρα απαγόρευσης! Σε αυτό το κλίμα όπου όλοι ασχολούνται με τα κορονοπάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, το βίντεο μια 5χρονης που καταδικάζει τον Τζόνσον έγινε viral.

Η Λέιλα Σομάνι από το Λέστερ ανέφερε στο βίντεο: «Ο Μπόρις Τζόνσον είπε σε όλους να μείνουν στο σπίτι αλλά εκείνος εν μέσω lockdown πήγε σε ένα πάρτι. Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που πήγε σε πάρτι. Τώρα δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πρωθυπουργική κατοικία γιατί είναι άτακτος. Εάν όμως σταθεί τυχερός μπορεί να επιστρέψει και να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του. Θα δούμε αύριο κατά πόσο η τύχη θα είναι μαζί του»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News», το κοριτσάκι τόνισε πως εκείνη ακολούθησε τους κανόνες και δεν πήγε σε κανένα πάρτι στη διάρκεια του lockdown. «Τον συγχωρώ αφού είπε συγγνώμη, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να φύγει», συνέχισε. Κι όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Επειδή ήταν άτακτος».

Η μητέρα της Ντεβίνα, από τη μεριά της, υποστήριξε πως τα πρωινά όταν η μικρή παίρνει το πρωινό της, η οικογένεια έχει ανοικτή την τηλεόραση και παρακολουθούν ενημερωτικές εκπομπές ή τις ειδήσεις. «Δεν περιμέναμε το βίντεο να προσελκύσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό των Τόρις αυξάνονται. «Πέρασα εβδομάδες και μήνες υπερασπιζόμενος τον Πρωθυπουργό απέναντι σε συχνά οργισμένους εκλογείς», δήλωσε ο πρώην Υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις. «Περιμένω όμως οι ηγέτες μου να επωμιστούν την ευθύνη για τις ενέργειες που αναλαμβάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος, πριν επικαλεστεί μια δήλωση του Συντηρητικού βουλευτή Λίο Έιμερι στον τότε Πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν το 1940:

«Θα του θυμίσω μια δήλωση πολύ γνώριμη σε εκείνον… “για όνομα του Θεού, παραιτήσου”».