Η φτώχεια συνεχίζει να δείχνει το σκληρό πρόσωπό της στην Τουρκία με τους πολίτες να στρέφονται πια κατά του προέδρου τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απειλούν να τον κατεβάσουν από την εξουσία όπως τον ανέβασαν. Την ίδια στιγμή δηλώνουν πως κρέας τρώνε πια μόνο στις γιορτές ενώ αγοράζουν τα λαχανικά με το κομμάτι και όχι πια με το κιλό.

Οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας επισημαίνουν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης ότι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και ότι κρέας πλέον τρώνε μόνο στις γιορτές, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε κοτόπουλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ένα βιολογικό κοτόπουλο από τις 70 λίρες που πωλούνταν πριν από λίγους μήνες, πλέον έχει φτάσει τις 170 τουρκικές λίρες, περίπου δηλαδή 11-12 ευρώ, ενώ η βενζίνη έχει αυξηθεί κατά 100%.

ΛΙΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Σταματήσαμε να πουλάμε με το κιλό, γίναμε όπως τα σούπερ μάρκετ»

Οι μανάβηδες από την πλευρά τους υπογραμμίζουν ότι πλέον δεν πουλάνε με το κιλό, αλλά σε γραμμάρια. «Σταματήσαμε να πουλάμε με το κιλό. Γίναμε όμως τα μάρκετ. 250 γραμμάρια πιπεριές, 2 κολοκύθια, 3 μελιτζάνες», δήλωσε έμπορας.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος λέει ότι μόνο αυτός μπορεί να λύσει τα προβλήματα. «Όλα τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, και κυρίως τον πληθωρισμό, μπορούμε να τα λύσουμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.