Άνοιξαν στις 9 ώρα Ελλάδος τα 50.000 εκλογικά κέντρα στη Βρετανία για τις βουλευτικές εκλογές, με τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ να λαμβάνουν σχεδόν ίδια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν 650 βουλευτές. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 22:00, οπότε θα ανακοινωθεί μια έρευνα με exit poll, το αποτέλεσμα των οποίων είναι το πιο αβέβαιο εδώ και δεκαετίες.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι δημοσκοπήσεις φέρνουν Συντηρητικούς και Εργατικούς σε απόσταση αναπνοής.

Μάλιστα η τελευταία σφυγμομέτρηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian δίνει το ίδιο ακριβώς ποσοστό και στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας. Οι Συντηρητικοί του Κάμερον και οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ συγκεντρώνουν ποσοστό 35%. Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε ότι οι Συντηρητικοί προηγούνταν με διαφορά τριών μονάδων.

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) υποχωρεί κατά δύο μονάδες και πέφτει στο 11% ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν το ποσοστό τους στο 9%.