Στην Λεμεσό όπως και στις άλλες πόλεις της Κύπρου η έλευση του 2022 γιορτάστηκε με πυροτεχνήματα. Η νύχτα μετατράπηκε σε μέρα στην πόλη από τις λάμψεις στον ουρανό, ενώ εκκωφαντικός ήταν και ο θόρυβος από τα χιλιάδες βεγγαλικά που έσκασαν.

Νίκος Αναστασιάδης: Με έξαρση πανδημίας το 2022, όμως δεν είμαστε άοπλοι

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας. Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ανταποκριθούν στις οδηγίες διακεκριμένων επιστημόνων της Κύπρου, να ακολουθούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να τηρούν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα προστασίας. Τόνισε, επίσης, ότι η ανατολή του νέου έτους μάς βρίσκει, δυστυχώς, αντιμέτωπους με μια νέα επικίνδυνη και σαρωτική έξαρση της πανδημίας. Το παρήγορο και ελπιδοφόρο, πρόσθεσε, είναι πως αυτή τη φορά δεν είμαστε άοπλοι και δεν μιλούμε για τον αόρατο εχθρό.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, σημείωσε ότι άλλη μια χρονιά πέρασε χωρίς οποιαδήποτε πρόοδο στις προσπάθειες που «με αποφασιστικότητα καταβάλλουμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας». Διαβεβαίωσε ότι παρά τις απαράδεκτες αξιώσεις και προκλήσεις της Τουρκίας, «δεν θα καμφθεί η αποφασιστικότητα, αλλά και εμμονή μας, για την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης». Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται, πρόσθεσε, και η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική «που ακολουθούμε με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη διατήρηση των δεσμών με παραδοσιακά φιλικές χώρες, τις στρατηγικές συνεργασίες που αναπτύσσουμε με όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και με νέους υπερατλαντικούς φίλους».