Αυξάνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ιταλία ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Το ιταλικό υπουργείο Eσωτερικών απέστειλε σήμερα το πρωί νέες οδηγίες σε όλους τους νομάρχες της χώρας και ζητά την εντατικοποίηση ελέγχων, για να τύχει σεβασμού η απόφαση η οποία απαγορεύει γιορτές, πάρτι, χορούς σε κλειστά κέντρα, όπως και συναυλίες με συνωστισμό σε ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, αστυνομία, καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες της αστυφυλακής και της οικονομικής αστυνομίας, θα πρέπει να εγγυηθούν την τήρηση των νέων μέτρων που αφορούν μπαρ και εστιατόρια. Στα εστιατόρια πλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε εμβολιασμένους, ενώ στα καφέ μπαρ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνον για να παίρνουν φαγητό ή ροφήματα πακέτο, τα οποία δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε καμία περίπτωση μέσα στο μαγαζί.

Παράλληλα, από τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα μπορούν να εισέρχονται σε πισίνες, γυμναστήρια, μουσεία και θερμά λουτρά, μόνον οι εμβολιασμένοι πολίτες και όσοι έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό.

Οι έλεγχοι των ιταλικών αστυνομικών αρχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, κυρίως, στις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων της χώρας.