Γυναίκες από το Νεπάλ γίνονται παρένθετες μητέρες για ζευγάρια Ισραηλινών ομοφυλόφιλων

Μωρά που σώθηκαν από την καταστροφή - Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
15:11
28/04/2015
Γυναίκες από το Νεπάλ γίνονται παρένθετες μητέρες για ζευγάρια Ισραηλινών ομοφυλόφιλων
2
loading

Οι φωτογραφίες αυτές με τα μωρά και τα βρέφη στην αγκαλιά των γονιών τους να μεταφέρονται από το Νεπάλ στο Ισραήλ αναδεικνύουν μια αφανή πτυχή των συνεπειών του σεισμού.

Τα μωρά, ορισμένα από τα οποία γεννήθηκαν πρόωρα, απομακρύνθηκαν από τη σεισμόπληκτη χώρα τη Δευτέρα, και είναι αναμφίβολα τυχερά καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από το σεισμό ξεπέρασε τους 4.300 νεκρούς.

Χθες το πρωί τα βρέφη καθώς και ορισμένοι τραυματίες ταξίδεψαν στο Ισραήλ με μικρό στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε μεταφέρει γιατρούς για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νεπάλ.

Αργότερα ακόμα πέντε παιδιά έφτασαν με ασφάλεια στο Τελ Αβίβ με τις ισραηλινές οικογένειές τους.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, πολλά ζευγάρια Ισραηλινών ομοφυλόφιλων ταξιδεύουν στο Κατμαντού για να αποκτήσουν παιδιά με παρένθετες μητέρες, καθώς στη χώρα τους η διαδικασία αυτή περιορίζεται μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια.

Οι γονείς είχαν ταξιδέψει στο Νεπάλ πριν το σεισμό για να πάρουν τα παιδιά τους. Στο Ισραήλ μεταφέρθηκαν επίσης με ασφάλεια τέσσερις παρένθετες μητέρες.

Όπως είπε ο νέος πατέρας Yossi Filiba μιλώντας την Κυριακή στο Reuters, είχε ταξιδέψει στο Νεπάλ πριν τρεις εβδομάδες για να είναι παρών στη γέννηση της μικρής Na'ama. Ο ίδιος και άλλα ζευγάρια Ισραηλινών βρήκαν καταφύγιο στο ισόγειο κτηρίου στο Κατμαντού και περίμεναν ισραηλινό αεροσκάφος να τους πάει πίσω στη χώρα τους. «Το νερό τελειώνει κι εγώ είμαι εδώ με ένα μικρό μωρό. Υπάρχει πολύ λίγη τροφή και δεν έχουμε ρεύμα», περιέγραψε.

Όπως εξήγησε, συνήθως οι Ισραηλινοί γονείς μένουν ένα μήνα στο Νεπάλ για να δουν τα παιδιά τους να γεννιούνται και να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τα πάρουν σπίτι.

Ο σεισμός τον βρήκε να ταΐζει τη μικρή του κόρη. «Άρπαξα το μωρό, κατέβηκα τρέχοντας τρεις ορόφους και βγήκα έξω. Όλα γύρω μας κατέρρεαν, ο κόσμος ήταν τρομοκρατημένος», αφηγείται περιγράφοντας τη στιγμή του σεισμού.


Δείτε τις φωτογραφίες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar FreePalestine

    FreePalestine

  2. avatar Dr. Sheldon Cooper

    Κοίτα το Ισραήλ προόδους...δεν τους το χα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει