Ακόμη 28.632 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψαν στην Ιταλία οι αρχές το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο τραγικός απολογισμός της ημέρας περιλαμβάνει και 120 απώλειες. Πραγματοποιήθηκαν 669.160 διαγνωστικά τεστ, το 4,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 923 (6 περισσότεροι από χθες) ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 7.520 (182 περισσότεροι) ασθενείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη σκιά αυτών των δεδομένων, ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ζήτησε από τους Ιταλούς να φερθούν με υπεύθυνο τρόπο όλη τη διάρκεια των εορτών, παρά το γεγονός ότι «τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να αγοράζουμε δώρα και να συναντάμε πολύ κόσμο».

«Η Ιταλία αποτελεί παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες. Ο διεθνής Τύπος αναγνωρίζει την επιτυχή μας αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ρώμης, Τζιάνι Ρέτσα, και κάλεσε τους συμπατριώτες του να αποφύγουν τους συνωστισμούς και να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

εμβολιασμός παιδιών

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 5 ετών

Αξίζει εξάλλου να αναφερθεί πως ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Rai μίλησε χθες, Πέμπτη, για την προοπτική εμβολιασμού των παιδιών 0 με 5 ετών.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορεί να φτάσει και το εμβόλιο για τα πιο μικρά παιδιά. Αναμένουμε με μεγάλη ελπίδα τα αποτελέσματα της δουλειάς των επιστημόνων, οι οποίοι μας προσφέρουν, κάθε μέρα, νέα όπλα κατά της πανδημίας», τόνισε ο Αντρέα Κόστα.