Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 26.109 περιστατικά κορονοϊού και 123 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 718.821 διαγνωστικά τεστ, το 3,6% από τα οποία προέκυψε θετικό, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, μεταφέροντας τον ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας από τη γειτονική χώρα.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης οι μολύνσεις είναι 5.308.180, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται, πλέον, σε 135.301.

Σημειώνεται πως την περίοδο αυτή, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, τη Βενετία και τη Ρώμη.

Κατά την ίδια πηγή, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 917 ασθενείς με covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 7.338. Ανησυχία προκαλεί, δε, το ότι μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, εισήχθησαν στις ΜΕΘ της χώρας 101 ασθενείς.

εμβολιασμός παιδιών

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 5 ετών

Αξίζει εξάλλου να αναφερθεί πως ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Rai μίλησε σήμερα για την προοπτική εμβολιασμού των παιδιών 0 με 5 ετών.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορεί να φτάσει και το εμβόλιο για τα πιο μικρά παιδιά. Αναμένουμε με μεγάλη ελπίδα τα αποτελέσματα της δουλειάς των επιστημόνων, οι οποίοι μας προσφέρουν, κάθε μέρα, νέα όπλα κατά της πανδημίας», τόνισε ο Αντρέα Κόστα.