Οι ειδικοί της υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Ολλανδίας σχετικά με τη στρατηγική για τον κορονοϊό συζητούν πως θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα προκειμένου να επιβραδυνθεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, μετέδωσε νωρίτερα την Παρασκευή το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, λίγες ημέρες αφότου το μερικό, νυχτερινό lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα -και βρίσκεται τώρα σε ισχύ- παρατάθηκε έως τον Ιανουάριο.

Το NOS επικαλέστηκε πηγές «γύρω» από την επιτροπή των ειδικών, οι συστάσεις των οποίων δεν δημοσιοποιούνται μέχρι η κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση.

Ο υπουργός Υγείας είπε σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα, ότι έχει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον.

«Δεν θα πω ποια επιπλέον μέτρα ενδεχομένως θα χρειαστούν», είπε ο Χιούγκο ντε Γιονγκ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις συστάσεις των επιστημόνων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αναμένεται να συναντηθεί με τους υγειονομικούς συμβούλους το Σάββατο, με ατζέντα την επιβολή ή μη νέων μέτρων.

Σημειώνεται, τέλος, πως το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 2.952.128 περιστατικά, σύμφωνα με στοιχεία του worldometers.info. Οι θάνατοι λόγω της Covid-19 είναι 20.370.