Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα της χώρας θα πρέπει να κλείνουν από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα έως τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων μέτρων, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο η αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού να οδηγήσει στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

«Από την Κυριακή, όλα στην Ολλανδία θα κλείνουν κατά κανόνα μεταξύ 17.00 (τοπική ώρα) και 05.00», εκτός από τα αναγκαία καταστήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ανακοινώνοντας το «νυχτερινό lockdown».

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση μάσκας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα τεθούν σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από τον Ρούτε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης τύπου από τη Χάγη, όπου συγκεντρώθηκαν – για άλλη μία φορά – μερικές δεκάδες διαδηλωτές.

Η ολλανδική κυβέρνηση συνέστησε, επίσης, σε όλους τους εργαζόμενους την τηλεργασία και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Οι αριθμοί των μολύνσεων είναι καθημερινά υψηλοί, υψηλότεροι, οι υψηλότεροι», τόνισε ο Μαρκ Ρούτε. «Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας με λίγες μόλις ρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως οι ολλανδικές αρχές κατέγραψαν 21.350 νέες μολύνσεις απόψε, λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο των 22.258 κρουσμάτων που καταγράφονταν τις τελευταίες 7 ημέρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.