Ο Ραντ διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Είναι ο δεύτερος πολιτικός του συντηρητικού κόμματος που υποβάλλει υποψηφιότητά


ΚΟΣΜΟΣ
19:54
07/04/2015
Ο Ραντ διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
loading

O γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος του Κεντάκι Ραντ Πολ επισημοποίησε σήμερα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Είναι ο δεύτερος πολιτικός του συντηρητικού κόμματος που υποβάλλει την υποψηφιότητά του στη μάχη για το χρίσμα, η οποία διαγράφεται άκρως ανταγωνιστική.

«Είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να επιστρέψει η χώρα μας στις αρχές της ελευθερίας και της συνταγματικής διακυβέρνησης», έγραψε στον προσωπικό του ιστότοπο www.randpaul.com λίγες ώρες πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει στο Κεντάκι η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξης της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι.

Η υποψηφιότητά του ακολουθεί εκείνη του Τεντ Κρουζ, που απηύθυνε έκκληση στους ευαγγελιστές ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του πριν από 2 εβδομάδες, προηγείται ωστόσο αυτής του Τζεντ Μπους που ηγείται των δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές χωρίς να έχει επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον έχει ήδη συστήσει τις ομάδες των συνεργατών της και έχει στήσει τα γραφεία της προεκλογικής της εκστρατείας και αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Ο Ραντ Πολ, που εκλέγεται γερουσιαστής από το 2011, αντιπροσωπεύει το φιλελεύθερο πνεύμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Ρον Πολ, που έθεσε τρεις φορές υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει