Ένας Ιταλός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μαχαιρώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/12) στη Νέα Υόρκη, από έναν νεαρό ο οποίος στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν δεύτερο Ιταλό και τραυμάτισε έναν τρίτο περαστικό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε χθες (3/12) τον θάνατο του Νταβίντε Τζίρι, 30 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Ο άτυχος φοιτητής βρισκόταν στο Χάρλεμ, στο βορειοδυτικό Μανχάταν, όταν δέχτηκε την επίθεση από τον νεαρό, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για άλλες βιαιοπραγίες.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Λι Μπόλινγκερ επιβεβαίωσε «την τραγική απώλεια» του Νταβίντε, ο οποίος σπούδαζε στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Κολούμπια. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε εξάλλου ότι στην επίθεση τραυματίστηκε και ένας δεύτερος Ιταλός, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για διακοπές. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης ο 27χρονος Ιταλός φέρει τραύματα στο σώμα και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Ο 25χρονος δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά, στα βόρεια του Σέντραλ Παρκ, τη στιγμή που απειλούσε με το μαχαίρι έναν τρίτο άνδρα, ηλικίας 29 ετών.

Η εφημερίδα «Daily News» ανέφερε ότι ο δράστης είναι μέλος συμμορίας από το Κουίνς και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ενώ έχει συλληφθεί πολλές φορές για βίαια επεισόδια.