Η Ρωσία ποτέ δεν εκπόνησε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία», στην προετοιμασία του οποίου αναφέρθηκε νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε προ ολίγου ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Η Ρωσία ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία συμμετέχει σε σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Πληροφορίες» για πραξικόπημα την επόμενη εβδομάδα

Σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για πληροφορίες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή ατόμων τόσο από την Ρωσία όσο και από τη χώρα του, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Έχουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση, αλλά και μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και είναι έτοιμη για οποιαδήποτε κλιμάκωση με τη Ρωσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.