Καλοήθης είναι ο πολύποδας που αφαιρέθηκε από το έντερο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου ο πολύποδας «αναπτύσσεται αργά» και «θεωρείται πως είναι προκαρκινικός», χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή, αναφέρει ο γιατρός μετά τη βιοψία που έγινε στο δείγμα.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, Κέβιν Ο’ Κόνορ, που συντάχθηκε προχθές Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

O Τζο Μπάιντεν είναι υπό παρακολούθηση και θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή ο αρχηγός του κράτους μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο γιατρός Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε πως ο 79χρονος πρόεδρος είναι «υγιής» και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας και η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από πολλούς με έντονο ενδιαφέρον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.