Διαρροή φυσικού αερίου η πιθανή αιτία της έκρηξης στο Μανχάταν

Από τους δώδεκα, μέχρι στιγμής, τραυματίες, οι τέσσερις παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση


ΚΟΣΜΟΣ
3:58
27/03/2015
Διαρροή φυσικού αερίου η πιθανή αιτία της έκρηξης στο Μανχάταν
loading

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, μετά από την έκρηξη, που πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δυο και μια μεγάλη πυρκαγιά στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών οι δύο φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα από την πυρκαγιά ενώ ένας τρίτος σοβαρά τραύματα από την αρχική έκρηξη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα εξακολουθούν να αγωνίζονται να ελέγξουν την κατάσταση στην περιοχή του Ίστ Βίλατζ. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής τα δύο κτίρια, στους αριθμούς 121 και 123 στην Second Avenue, κατέρρευσαν εντελώς ενώ τα άλλα δύο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η πυρκαγιά όπως διευκρινίστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία ήταν μεγάλης σοβαρότητας - την χαρακτήρισαν «seven-alarm fire», κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, η αρχική έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες σε αγωγούς ύδρευσης και φυσικού αερίου που περνάνε στη λεωφόρο μπροστά από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη χρονιά, μια έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει