Έναν ομαδικό τάφο κοντά σε μια γέφυρα έξω από την πόλη Νταμάσακ, στη βόρεια Νιγηρία, από την οποία εκδιώχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, εντόπισαν στρατιώτες από το Τσαντ και τον Νίγηρα

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι στο σημείο βρέθηκαν θαμμένοι τουλάχιστον 70 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων είχαν αποκεφαλιστεί. Τα πτώματα ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και ορισμένα είχαν μουμιοποιηθεί λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι τα θύματα σκοτώθηκαν πριν από αρκετό καιρό.

Η Νταμάσακ κατελήφθη από την Μπόκο Χαράμ τον περασμένο Νοέμβριο αλλά πριν από μία εβδομάδα στρατιώτες του Νίγηρα και του Τσαντ την ανακατέλαβαν εκδιώκοντας τους ισλαμιστές.

Πηγές των ενόπλων δυνάμεων του Νίγηρα ανέφεραν ότι προσπαθούν να κάνουν ακριβή καταμέτρηση των νεκρών και αναμένουν την άφιξη των δυνάμεων της Νιγηρίας που θα αναλάβουν την έρευνα.

Οι χωματόδρομοι της Νταμάσακ παραμένουν ουσιαστικά έρημοι μετά την απελευθέρωση της πόλης καθώς πολλοί κάτοικοι την είχαν εγκαταλείψει. Οι ισλαμιστές λεηλάτησαν σπίτια και καταστήματα ενώ ζωγράφισαν σε όλους σχεδόν τους τοίχους τα σύμβολα της οργάνωσης.

Στις αρχές του έτους η Μπόκο Χαράμ είχε υπό τον έλεγχό της μια έκταση περίπου ίση με το Βέλγιο. Με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων του Νίγηρα και του Τσαντ, ο στρατός της Νιγηρίας έχει εκδιώξει τους ισλαμιστές από όλες τις περιοχές, εκτός από τρεις.