Εννιά συλλήψεις για το λιντσάρισμα της γυναίκας που έκαψε το Κοράνι

Ιερέας και αστυνομικός δικαιολόγησαν το φόνο


ΚΟΣΜΟΣ
20:27
20/03/2015
Εννιά συλλήψεις για το λιντσάρισμα της γυναίκας που έκαψε το Κοράνι
loading

Σε 9 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία του Αφγανιστάν για το λιντσάρισμα μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Ο όχλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα, έκαψε το πτώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι, στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα. Ο αρχηγός της αστυνομίας, στρατηγός Φαρίντ Αφζάλι, είπε ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και υποβαλλόταν σε θεραπεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αυτοδιορίζεται δικαστής και να τιμωρεί τους άλλους κατ' αυτόν τον τρόπο», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη σαρία (σ.σ. τον ισλαμικό νόμο) και το ισλαμικό σύστημα δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Γάνι, ο οποίος κατήγγειλε επίσης και τη βεβήλωση του Κορανίου. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει ασαφές το αν η γυναίκα είχε όντως κάψει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Ωστόσο, ένας ιερωμένος αλλά και ένας αξιωματικός της αστυνομίας υπερασπίστηκαν το λιντσάρισμα της γυναίκας από τον όχλο. Στο κήρυγμά του, στο τέμενος Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, ο ιερωμένος αυτός είπε στους πιστούς ότι το πλήθος είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί με κάθε κόστος τη μουσουλμανική πίστη. «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην συλλάβει αυτούς που το έκαναν γιατί αυτό θα σημάνει εξέγερση», πρόσθεσε.

Ένας άλλος Αφγανός καυχήθηκε στο Facebook ότι συμμετείχε στο λιντσάρισμα. «Ευσεβείς άνθρωποι της Καμπούλ, όπως εγώ, την σκότωσαν και την έκαψαν. Η θέση της είναι στην κόλαση», έγραψε.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ εμφανίστηκε να δικαιολογεί τη δολοφονία της γυναίκας, λέγοντας ότι το θύμα προσέβαλε σκοπίμως το Ισλάμ. «Όπως και πολλοί άλλοι άπιστοι, το πρόσωπο αυτό νόμιζε ότι με αυτήν την ενέργεια, αυτήν την προσβολή, θα αποκτούσε αμερικανική ή ευρωπαϊκή υπηκοότητα. Όμως προτού να πετύχουν το στόχο τους, χάνουν τη ζωή τους», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Χασμάτ Στανεκζάι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει