Τρομακτικές είναι οι σκηνές που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας έξω από το νοσοκομείο στο Λίβερπουλ και την έκρηξη που συνέβη μέσα σε ένα ταξί την Κυριακή 14/11. Ο οδηγός, που αναγνωρίστηκε ως Ντέιβιντ Πέρι, έχει χαρακτηριστεί ως «ήρωας» αφού φέρεται να κλείδωσε τον ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας στην καμπίνα προτού ανατιναχτεί έξω από Νοσοκομείο του Λίβερπουλ.

Ο επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός στο σημείο, ενώ ο κ. Πέρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τέσσερις άνδρες σε σχέση με το περιστατικό, ηλικίας 20, 21, 26 και 29 ετών.

Σοκάρουν τα κρίσιμα δευτερόλεπτα

Στο απόσπασμα, το οποίο φαίνεται να είναι μια καταγραφή από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, φαίνεται το μαύρο ταξί να έρχεται γρήγορα μέχρι τον χώρο έξω από τη ρεσεψιόν του νοσοκομείου.

Μόλις σταμάτησε το όχημα εξερράγη στέλνοντας τα συντρίμμια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο οδηγός, ο οποίος βρισκόταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ανατινάχθηκε, εμφανίζεται στη συνέχεια να βγαίνει έξω και να τρέχει μακριά καθώς ένας αυτόπτης μάρτυρας τον βοηθά.

Φαίνεται με τα χέρια του γύρω από το κεφάλι του, εμφανώς σοκαρισμένος από αυτό που μόλις εκτυλίχθηκε.

Σύμφωνα με αναφορές η κίνηση του οδηγού να κλειδώσει τον δράστη στο αυτοκίνητο αποδείχτηκε καθοριστική καθώς ο άνδρας φέρεται να είχε σκοπό να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στο νοσοκομείο.