Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από το εφετείο του Παρισιού ένας Γάλλος που συνελήφθη το 2012 στο Μάλι, όπου προσπάθησε να ενταχθεί σε ισλαμιστικές ομάδες οι οποίες είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας και να συμμετάσχει στον τζιχάντ.

Ο 27χρονος Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι, Ιμπραήμ Ουαταρά, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση τον Ιούλιο του 2014. Η εισαγγελία, που είχε ζητήσει να του επιβληθεί εξαετής κάθειρξη, είχε ασκήσει έφεση.

Ο νεαρός άνδρας είχε ήδη καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2014 σε επταετή κάθειρξη επειδή προσπάθησε χωρίς επιτυχία να μεταβεί από το 2009 ως το 2010 στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.

Συνελήφθη στο Σεβαρέ στο κεντρικό Μάλι, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στο πλαίσιο της πρώτης υπόθεσης.

Ο Χαλίφα Ντραμέ, ένας Γαλλο-σενεγαλέζος που είχε δώσει το διαβατήριό του στον Ουαταρά και σκόπευε να πάει να τον βρει στο Μάλι, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει έναν τρίτο άνδρα, τον Χακίμ Σούκνι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.