Οι αρχές στη Γαλλία έχουν μπλοκάρει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας την πρόσβαση σε πέντε ιστότοπους με τη δικαιολογία ότι εγκωμιάζουν την τρομοκρατία, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στη χώρα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ των πέντε ιστότοπων είναι αυτός του al Hayat Media Center, ενός παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους που έχει αναλάβει την επικοινωνία της τρομοκρατικής οργάνωσης, και το islamic-news.info, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η διαταγή για να εμποδιστεί η πρόσβαση στους ιστότοπους αυτούς δόθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας που συνδέεται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Οι πάροχοι των ιστότοπων αυτών είχαν εντοπιστεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας και είχαν λάβει εντολή να εφαρμόσουν την απόφαση σε διάστημα 24 ωρών.

Η δυνατότητα να εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστότοπους που εγκωμιάζουν την τρομοκρατία είναι ένα από τα μέτρα της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που υιοθετήθηκε τον Νοέμβριο.