Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με με κορονοϊό αυξήθηκε κατά 156 ασθενείς το τελευταίο 24ωρο, στην υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 23 Αυγούστου, φτάνοντας τους 6.865.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί με την νόσο και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 40 φτάνοντας τους 1.141, ένατη συνεχή αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες, προστίθεται στην ανταπόκριση του Reuters.

Η χώρα κατέγραψε επίσης ακόμη 55 θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053 θύματα της υγειονομικής κρίσης.

Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα αύριο που θα εστιάζει στην αναζωπύρωση των μολύνσεων του ιού καθώς και στο πρόγραμμά οικονομικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα.