Πήρε διατροφή 22 χρόνια μετά το διαζύγιο

Βρετανίδα δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο


ΚΟΣΜΟΣ
16:48
11/03/2015
Πήρε διατροφή 22 χρόνια μετά το διαζύγιο
2
loading

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα τελικά. Μια αδέκαρη Βρετανίδα που ζητούσε την οικονομική στήριξη του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, από τον οποίο χώρισε πριν από... 22 χρόνια, δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο που έκρινε ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει διατροφή.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ανοίξει ένα «παράθυρο» για πολλούς άλλους ανθρώπους που θα προσφύγουν στα οικογενειακά δικαστήρια διεκδικώντας χρήματα από τους πρώην συντρόφους τους ακόμη και δεκαετίες μετά το διαζύγιό τους.

«Πρόκειται σίγουρα για μια απόφαση που θα αναφέρεται στο μέλλον σε άλλες υποθέσεις όπου ένα πρόσωπο θα πλουτίζει μετά το διαζύγιο», είπε η δικηγόρος Μέριλιν Στόου. Προέτρεψε μάλιστα όσους σκοπεύουν να χωρίσουν να προσπαθούν να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία αν δεν θέλουν να συρθούν ξανά στα δικαστήρια πολλά χρόνια αργότερα, στην περίπτωση που πλουτίσουν ξαφνικά.

Ο Ντέιλ Βινς και η Καθλίν Γουάιατ ήταν και οι δύο φτωχοί όταν παντρεύτηκαν, το 1981. Απέκτησαν έναν γιο και ζούσαν με μοναδικά έσοδά τους τα επιδόματα της πρόνοιας που λάμβανε η Καθλίν. Το 1984 χώρισαν και ο Ντέιλ σχεδόν για μια δεκαετία έζησε σαν νομάδας, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ νιού έιτζ και σε αντιπυρηνικές διαδηλώσεις. Είχε μάλιστα μετατρέψει σε «σπίτι» του ένα παλιό ασθενοφόρο. Το διαζύγιο τους οριστικοποιήθηκε το 1992.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Βινς είχε αρχίσει να πειραματίζεται με την «πράσινη» ενέργεια: η αρχή έγινε σε ένα μουσικό φεστιβάλ, στο Γκλάστονμπερι, όπου έστησε μια αυτοσχέδια ανεμογεννήτρια. Το 1995 ο Ντέιλ Βινς ίδρυσε την Ecotricity, μια εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας η οποία πήγε πολύ καλά και τον έκανε πολυεκατομμυριούχο.

Στο μεταξύ, η πρώην σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά που είχε αποκτήσει συνολικά, ζούσε στη φτώχεια, λαμβάνοντας μόνο επιδόματα ή ελάχιστο μισθό από κακοπληρωμένες δουλειές. Το 2011 αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει 1,9 εκατομμύριο λίρες από τον Βινς, ισχυριζόμενη ότι είχε μεγαλώσει το παιδί τους εντελώς μόνη, χωρίς καμία οικονομική στήριξη εκ μέρους του. Το αίτημά της απορρίφθηκε από το Εφετείο το 2013 αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο την δικαίωσε, τουλάχιστον εν μέρει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκρινε αν η Γουάιατ θα πρέπει να λάβει χρήματα ή όχι αλλά ότι το αίτημά της θα πρέπει να εξεταστεί και στην ουσία του και όχι να απορριφθεί από τα δικαστήρια για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από το διαζύγιο.

Ο ίδιος ο Βινς πάντως χαρακτήρισε «τρελή» την απόφαση και επισήμανε ότι έχει χωρίσει από την Γουάιατ πριν από 30 χρόνια και ότι οι δυο τους ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και έκαναν άλλες οικογένειες.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εξεταστεί στα οικογενειακά δικαστήρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dim Kent

    Δηλαδή ξόδεψε 1,9 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (δηλαδή πάνω από 2,5 εκ. ευρώ) για να μεγαλώσει τα παιδιά... χμμμ... λογικό μου ακούγεται!!!!

  2. avatar HELLENIC NATIONALITY

    ....αντε βατικιωτισα...ποιος τη χαρη σου...στην αγγλια εχεις καποιες ελπιδες....προς το παρον..τρεχα να κανεις ασφαλειες....θα σου χρειαστουν....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει