Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να κάνει θαύματα. Και ορισμένες φορές χαρίζει συγκινητικές στιγμές. Όπως αυτές που καταγράφηκαν στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης την Κυριακή 7/11. Ένας μαραθωνοδρόμος, ο οποίος προφανώς κατέρρευσε με μόλις 200 μέτρα να απομένουν για τον τερματισμό, κατάφερε τελικά να περάσει τη γραμμή τερματισμού από άλλους συναθλητές του, συγκινητικό βίντεο που καταγράφηκε στον αγώνα της Κυριακής.

Όταν ο δρομέας άνδρας με το μαύρο μπλουζάκι φάνηκε να σκοντάφτει υπό από το βάρος της κούρασής του και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο εξαντλητικός αγώνας των 41,2 χλμ., δύο άντρες φαίνεται να αρπάζουν ο καθένας από ένα χέρι του να τον σηκώνουν και να τον βοηθούν να τερματίσει. Καθώς περπατούσαν μαζί προς τη finish line ενώ άλλοι δρομείς έσπευσαν, δείχνει βίντεο.

Ένας άλλος μαραθωνοδρόμος φαίνεται να περπατά πίσω από τον άνδρα, φροντίζοντας να μην πέσει προς τα πίσω.

«Ο χρόνος δεν έχει σημασία»

Το πλήθος στο Central Park βλέποντας τις εικόνες επευφημούσε σε κλίμα συγκίνησης.

«Ήμουν εκεί. Το είδαμε και κλάψαμε. Ήταν εξαιρετικό. Ουρλιάζαμε “ο χρόνος σας δεν έχει σημασία”! Είναι αδερφός σου. σηκώστε τον! Πάμε πάμε πάμε. Η καλύτερη στιγμή», σχολίασε η Stacie Handwerker στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το Good News Movement.

Η Karly Sisco σχολίασε ότι ήταν και αυτή μάρτυρας της στιγμής, γράφοντας: «Το είδα πραγματικά. Ήταν καταπληκτικό να βλέπω όλους να συγκεντρώνονται για να τον βοηθήσουν».

Η περίπτωση του αθλητή που κατέρρευσε και βοηθήθηκε δεν ήταν η μόνη καθώς ο φακός του Associated Press κατέγραψε και 3 γυναίκες αθλήτριες, με τη μία να έχει κουραστεί εμφανώς και να προσπαθεί να τερματίσει υποβασταζόμενη από δύο συναθλήτριές της.

Δρομέας υποβασταζόμενη στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης γιόρτασε την 50η εγκατάστασή του την Κυριακή, προσελκύοντας πάνω από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Δύο Κενυάτες στέφθηκαν φέτος νικητές στους αγώνες ανδρών και γυναικών: ο Albert Korir, 27 ετών, πέρασε τη γραμμή τερματισμού με χρόνο 2:08:22, ενώ ο τίτλος στις γυναίκες πήγε στην Peres Jepchirchir, 28 ετών, που σημείωσε 2:22. :39.