Από 38 σε 35 μειώνει η αυτοκινητοβιομηχανία BMW τις ώρες εργασίας στη μονάδα της στην ανατολική Γερμανία προκειμένου να είναι ισάριθμες με εκείνες στα εργοστάσιά της στη δυτική Γερμανία. Πρόκειται για μια κίνηση που καλωσόρισε το συμβούλιο των εργαζομένων ως επίτευξη της πολυαναμενόμενης ισότητας 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Οι μισθοί και οι ώρες εργασίες εξακολουθούν να είναι άνισες ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική Γερμανία, με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν πως οι εργαζόμενοι στην ανατολική Γερμανία εξακολουθούν να εργάζονται λίγες παραπάνω ώρες για λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στη δυτική Γερμανία.

Η BMW δεσμεύθηκε σήμερα να μειώσει τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας στο εργοστάσιό της στη Λειψία, τμήμα της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, σε τρία στάδια, στις 35 ώρες έως το 2026 και να φέρει επιπλέον 300 εργαζόμενους προκειμένου να αναπληρώσει το έλλειμμα.

Καινούργιο αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο

«Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, οι εργαζόμενοί μας στον Όμιλο BMW δεν χρειάζεται επιτέλους να εργάζονται τρεις περισσότερες ώρες από τους συναδέλφους τους στη δύση», δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων Μάνφρεντ Σκοκ.

Εργαζόμενος σε εργοστάσιο της BMW στη Γερμανία

Η ανταγωνίστρια εταιρία Volkswagen έκανε κάτι παρόμοιο τον Μάιο, εφαρμόζοντας το 35ωρο εβδομαδιαίας εργασίας στα εργοστάσιά της στην ανατολική Γερμανία ώστε να έχουν ίσες ώρες εργασίας με τη δυτική Γερμανία, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο δεν προσέλαβε επιπλέον εργαζομένους, περιμένοντας αντ’ αυτού ότι η παραγωγικότητα των εργοστασίων της στην ανατολική Γερμανία θα αυξηθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.