Δύο γάλλοι ολυμπιονίκες και η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό είναι μεταξύ των 10 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή.

Νεκρή είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτί.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο τοπικός υφυπουργός Ασφάλειας Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο ελικόπτερα επέβαιναν ξένοι υπήκοοι.

Όπως είπαν λίγοι αργότερα τοπικοί αξιωματούχοι μεταξύ των θυμάτων είναι γάλλοι πολίτες που συμμετείχαν στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Οι πιλότοι ήταν οι δυο μη γάλλοι που εργάζονταν για τις επαρχιακές κυβερνήσεις.

Επιβεβαίωσαν τα Ηλύσια Πεδία

Επιβεβαιώθηκε επίσημα από το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι οκτώ Γάλλοι υπήκοοι είναι μεταξύ των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της Αργεντινής όπου συγκρούστηκαν στον αέρα δυο ελικόπτερα.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η χρυσή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 Καμίλ Μουφά και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο Αλεξίς Βαλτίν, είναι μεταξύ των νεκρών του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας προσθέτει ότι το τραγικό συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός τηλεοπτικού προγράμματος για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου TF1.

Στη Γαλλία επικράτησε σοκ στην είδηση της απώλειας τόσων σπουδαίων αθλητών. «Είμαι συγκλονισμένος για τους φίλους μου, Τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν μπορώ να βρω λέξεις» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter o Σιλβέν Βιλτόρ, ο Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που ήταν μέλος του καστ σε αυτό το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου

Τα γυρίσματα του τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο “Dropped” που ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής, δεν θα ολοκληρωθούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.