Την αισιοδοξία τους πως το δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ της αθωότητας της Αμάντας Νοξ, εκφράζουν φίλοι και συγγενείς της εντυπωσιακής πρώην αμερικανίδας φοιτήτριας, η οποία εκτίει την ποινή της σε φυλακή της Ιταλίας για τη δολοφονία της βρετανίδας συγκατοίκου της.

Η εκδίκαση της έφεσης που ξεκίνησε σήμερα και αναβλήθηκε τελικά για τις 11 Δεκεμβρίου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ιταλικών ΜΜΕ.

Η Νοξ καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ποινή κάθειρξης 26 ετών για τη συμμετοχή της στη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρτσερ, 21 ετών, στη διάρκεια μίας ερωτικής συνεύρεσης με δύο άνδρες φίλους τους. Ο τότε σύντροφός της Ραφαέλε Σολετσίτο και ένας άλλος άνδρας, ο Ρούντι Γκέντε, επίσης καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία.

Το ημίγυμνο πτώμα της Κέρτσερ βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2007, μέσα στο κλειδωμένο υπνοδωμάτιό της, στο σπίτι το οποίο μοιραζόταν με την Νοξ και δύο άλλους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη της Περούτζα. Το θύμα έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Η εισαγγελία κατηγόρησε την Νοξ ότι έπεισε τον Γκέντε και τον Σολετσίτο να συμμετάσχουν σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι μαζί με την Κέρτσερ, το οποίο έγινε βίαιο. Όπως είπαν, η Νοξ έγινε έξαλλη με την Κέρτσερ όταν την κατηγόρησε ότι είναι τσαπατσούλα.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Νοξ, μαζί με μερίδα του αμερικανικού Τύπου, ισχυρίζονται ότι η καταδίκη της είναι περίπτωση κακοδικίας.

Η 23χρονη Νοξ από το Σιάτλ είχε εντυπωσιάσει όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες και φορώντας ένα μπλε πουλόβερ.