Οι κάτοικοι της περιβόητης περιοχής St Pauli στο Αμβούργο της Γερμανίας, πήραν την εκδίκησή τους από όλους αυτούς που μετά τα ξέφρενα πάρτι, ουρούν σε δημόσιους χώρους-σε δημόσια και ιδιωτικές κατοικίες.

Η τοπική κοινοτική ομάδα IG St Pauli, βρήκε έναν ανορθόδοξο τρόπο για να καταπολεμήσει αυτή τη ντροπιαστική συνήθεια και να αποτρέψει τους μελλοντικούς μεθυσμένους με… ακράτεια. «Τα πρόστιμα και οι πρόστιμα δεν κάνουν τίποτα», λέει μέλος της ομάδας «έτσι αποφασίσαμε να λύσουμε το πρόβλημα με το δικό μας τρόπο», εξηγεί.

Το υδρόφοβο χρώμα, που χρησιμοποιείται στα πλοία, εκτρέπει οποιοδήποτε υγρό που έρχεται σε επαφή με αυτό, δηλαδή τα ούρα που θα βρεθούν σε τέτοιες επιφάνειες, θα γυρίσουν πίσω στον ιδιοκτήτη τους.

Η περιοχή St Pauli, καλωσορίζει κάθε χρόνο περί τους 20 εκατομμύρια επισκέπτες χάρη στην έντονη νυχτερινή ζωή που έχει –στριπ κλαμπ κ.α.

«Με αυτό τον τρόπο, στέλνουμε ένα μήνυμα πίσω στον αυτουργό, τα ούρα του οποίου δεν είναι ευπρόσδεκτα», σχολιάζει η Julia Staron ένα από τα μέλη της ομάδας. «Η μπογιά προστατεύει τα κτίρια και τους κατοίκους και το πιο σημαντικό, στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές», εξηγεί στο Reuters.

Δείτε και τη σχετική καμπάνια: