Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα, Τρίτη, στην πρώτη γραμμή μάχης με φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας, σε μία περιοχή όπου καταγράφονται τακτικά ξεσπάσματα βίας.

«Ως αποτέλεσμα των εχθρικών πυρών, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα», ανέφερε συγκεκριμένα ο στρατός της Ουκρανίας, σε ανακοίνωσή του. Άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε, προστίθεται.

Όπως μεταδίδει το AFP, ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι εξαπέλυσαν πολλές επιθέσεις με χειροβομβίδες και πολυβόλα όπλα, νωρίτερα σήμερα, κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία βρίσκεται σε σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές, από το 2014.

Ο πόλεμος, που ξέσπασε λίγο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 13.000 ζωές.

Από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 57 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, σε σύγκριση με 50 ολόκληρο το 2020, κατά το ΑΠΕ ΜΠΕ. Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές έχουν γνωστοποιήσει την απώλεια περίπου 40 μαχητών τους από την αρχή του έτους.

Σημειώνεται πως η Ρωσία πάντα ισχυριζόταν ότι δεν εξοπλίζει τους αυτονομιστές, παρά τις πολυάριθμες αναφορές για αποστολή ανδρών και όπλων σε υποστήριξή τους.

Μετά την εκεχειρία που τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο εξάμηνο του 2020, πάντως, οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί φέτος.