Πολλά μπορούν να συμβούν κατά τις προετοιμασίες ενός γάμου (ή και μετά από αυτόν). Το στρες και το άγχος για να πάνε όλα στην εντέλεια μεγάλο. «Ποιους θα καλέσω; Ποιοι δεν θα έρθουν; Θα είναι ανοιχτός γάμος;». Ερωτήματα που έχουν απασχολήσει πάρα πολλά ζευγάρια. Μία νύφη από την Αυστραλία ωστόσο είχε ένα κάπως διαφορετικό άγχος κατά τις προετοιμασίες του γάμου της.

Αναζητώντας συμβουλές στην αυστραλιανή ομάδα του Facebook, Modern Wedding, η γυναίκα ρώτησε αν υπάρχει ένας «ευγενικός» τρόπος να πει στα μέλη της οικογένειας που θα περίμεναν να συμπεριληφθούν στη λίστα των καλεσμένων ότι δεν θα λάβουν τελικά πρόσκληση για την ξεχωριστή εκείνη μέρα.

Ενώ θα ήθελε να καλέσει «απολύτως όλους», η μέλλουσα νύφη είπε ότι έχει μια μεγάλη οικογένεια που ζει διακρατικά, με την οποία σχεδόν δεν μιλάει και θα προτιμούσε να κρατήσει το γάμο της μικρό και κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Προσκλήσεις σε γάμο

Το σχέδιό της νύφης δεν έλαβε της αποδοχής που περίμενε

«Θα ήθελα έναν κομψό τρόπο να πω “δεν σε ξεχάσαμε, απλά δεν μπορούμε να σε προσκαλέσουμε στην τελετή”», εξήγησε.

Αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε, με πολλούς να επιμένουν ότι δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να στείλει ένα τέτοιο γράμμα χωρίς να ακουστεί αγενής. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει ένας αριστοκρατικός τρόπος να πεις σε κάποιον ότι δεν είναι καλεσμένος. Όχι, δεν υπάρχει», έγραψε μια γυναίκα.

Ένας άλλος είπε ότι θα φαινόταν χειρότερο να στείλει μια «πρόσκληση» και ο παραλήπτης να διαβάζει ότι τελικά δεν είναι καλεσμένος.

«Προσκαλείτε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη σημασία και αυτό είναι. Δεν χρωστάς εξήγηση σε κανέναν. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να προσκαλέσετε κανέναν.

«Ρυθμίστε τον αριθμό των επισκεπτών σας, μείνετε σε αυτό και σταματήστε να ανησυχείτε για τα υπόλοιπα. Τι θα κάνεις, θα πεις συγγνώμη που δεν μπήκες στη λίστα των πιο σημαντικών προσώπων μου; Πραγματικά;».

Εν τω μεταξύ, ένας τρίτος πρόσθεσε: «Ευγενικός τρόπος είναι να προσκαλείς μόνο αυτούς που θέλεις. Δεν χρειάζεται εξήγηση. Είναι Ο γάμος σου, κάνε τον με τον τρόπο σου».

Πολλοί βέβαια της πρότειναν να τα ρίξει στον Covid και τα περιοριστικά μέτρα για να βγει από την δύσκολη θέση.