Οι ΗΠΑ προτίθενται να προχωρήσουν στην επιβολή πολύ σύντομα νέων σοβαρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την κατάρρευση της συμφωνίας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Πολύ σοβαρές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν, οι οποίες θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος Ομπάμα θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του και θα λάβει την απόφασή του».

Ο Κέρι ανέφερε ότι διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και οι ευρωπαίων συμμάχων τους σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας και τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ως απάντηση για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο του εξοπλισμού των ουκρανικών δυνάμεων, ωστόσο περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στις επόμενες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία.