Ανατριχιαστικές είναι οι στιγμές που κατέγραψε κάμερα πάνω από τη στολή αστυνομικού όταν εκείνος και συνάδελφοί του κλήθηκαν να μεταβούν σε σπίτι στο Βόρειο Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας καθώς υπήρχαν αναφορές «για μία γυναίκα που βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο». Στην πραγματικότητα μέσα στο σπίτι βρισκόταν μία γυναίκα κατακρεουργημένη με 39 μαχαιριές από τον σύντροφό της.

«Θα έβγαινα έξω για να πάρω λίγο καπνό». Αυτά είναι τα λόγια που είπε ήρεμα στους αστυνομικούς ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία της συντρόφου του. Ο Όουεν Πέλοου, 43 ετών, ήταν ακόμα στο τηλέφωνο με έναν χειριστή κλήσεων των πρώτων βοηθειών όταν η αστυνομία έφτασε στην πόρτα του σπιτιού που έμενε με τη φίλη του, Λίζα-Μαρί Τόρντον, 36 ετών.

Τα πλάνα από την κάμερα του αστυνομικού κατέγραψαν έναν άντρα έκπληκτο να ανοίγει την πόρτα και να λέει: «Είμαι ο Όουεν». Όταν του είπαν να βγει από το σπίτι ο Πέλοου έδειξε απρόθυμος.

Κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε την «αυτοκτονία» της φίλης του – Την είχε μαχαιρώσει ο ίδιος 39 φορές

Ο Πέλοου είχε καλέσει την αστυνομία λέγοντάς τους ότι η σύντροφός του είχε «αυτοκτονήσει», όταν στην πραγματικότητα την είχε μαχαιρώσει 39 φορές.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να στέκεται στην πόρτα του σπιτιού και να λέει στους αξιωματικούς: «Έκανε κακό στον εαυτό της… Χτυπά τον εαυτό της, τρεις, πέντε, εννέα…». Στη συνέχεια αναφέρει: «Έπρεπε να την βάλω στο κρεβάτι. Είναι η αγάπη μου».

Το συμβάν έγινε στις 7 το πρωί στις 23 Νοεμβρίου 2017, αφού ο Πέλοου είχε καταναλώσει ένα μπουκάλι ουίσκι και έξι μπουκάλια μηλίτη. Η υπόθεση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μιας και απαγγέλθηκε η ποινή στον δράστη ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά θα εκτίσει τουλάχιστον 17 χρόνια.

Ο Πέλοου αρνήθηκε τη δολοφονία κατά τη διάρκεια δίκης στο Bristol Crown Court, επιμένοντας ότι η Λίζα-Μαρί αυτοκτόνησε.

Κατά την καταδίκη, ο δικαστής Πίτερ Μπλερ του είπε: «Η Λίζα ήταν 36 ετών όταν τη σκότωσες χρησιμοποιώντας ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Είχες μια συλλογή με περισσότερα από 200 μαχαίρια, ήταν κάτι που σε γοήτευε. Δεν μπορώ να πω τι οδήγησε στη δολοφονική σας επίθεση, ωστόσο, πήρατε αυτό το μαχαίρι και μαχαιρώσατε το θύμα πάνω από 38 φορές. Φαίνεται ότι η Λίζα ήταν πλάτη σε εσάς όταν της επιτεθήκατε. Αυτό εξηγεί γιατί δεν υπήρχαν αμυντικά τραύματα», σχολίασε ο δικαστής.