Μια αμερικανίδα δημοσιογράφος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας παράξενης κριτικής από κρατικό κανάλι της Ρωσίας. Η Hadley Gamble του δικτύου CNBC «κατηγορείται» ότι ήθελε να… αποσυντονίσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, «δίνοντας στο σώμα της μια τέτοια στάση, η οποία την παρουσίαζε ως αντικείμενο του σεξ».

Η δημοσιογράφος συντόνιζε μια συζήτηση με τον ρώσο ηγέτη σε ένα ενεργειακό φόρουμ στη Μόσχα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Πούτιν δέχτηκε επικρίσεις για «σεξισμό» επειδή αναφέρθηκε στην Gamble στη διάρκεια της συζήτησης για τον «πόλεμο του φυσικού αερίου», αποκαλώντας την «όμορφη».

Τώρα όμως, ο Vladimir Solovyov, μέσω του καναλιού Rossiya 1, ισχυρίζεται ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να «αποσυντονίσει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το στιγμιότυπο που προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση επικεντρώνεται κυρίως στα πόδια της Gamble, ενώ ένας άλλος παρουσιαστής, ο Dmitry Kiselyov, υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε «τη γλώσσα του σώματος» «στο φουλ».

Τα πλάνα αυτά σχολιάστηκαν από το κρατικό κανάλι ως μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο 69χρονος ηγέτης.

«Φυσικά δεν συμπεριλήφθησαν όλα στην τηλεοπτική μετάδοση, οπότε αυτό είναι που είδε το κοινό και το συνεργείο μας», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του 57χρονου Solovyov, το οποίο ασχολείται με τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας σχετικά με τον Πούτιν.

Η δημοσιογράφος και ο Πούτιν: «Η καλύτερη γωνία μου»

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Judy James επισήμανε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, σε θέματα που αφορούν το φλερτ, όταν ένα άτομο στρέφει το πόδι του προς την κατεύθυνση ενός άλλου ατόμου δείχνει ότι αισθάνεται έλξη προς αυτό.

Ο Kiselyov, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο «προπαγανδιστής» του Πούτιν, είπε στους θεατές του: «Για να συνοψίσουμε, η Hadley συμπεριφέρθηκε τολμηρά, παίρνοντας ανοιχτά στάση που την παρουσίαζε ως αντικείμενο του σεξ, χωρίς καμία ανησυχία ότι θα δεχτεί επικρίσεις από φεμινίστριες».

Η Gamble και το CNBC δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα της DailyMail.com για κάποιο σχόλιο.

Την περασμένη Πέμπτη, η Gamble είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, δείχνοντας ότι μάλλον δεν πήρε και πολύ στα σοβαρά την όλη υπόθεση. Στη φωτογραφία, κρατάει μια ρωσική εφημερίδα με πρωτοσέλιδο που φαίνεται να εστιάζει στα πόδια και το σεξαπίλ της. «Η καλύτερη γωνία μου» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, μαζί με ένα emoji γέλιου και το hashtag #feminism.

Την Κυριακή μοιράστηκε τη φωτογραφία μιας τούρτας με το πρόσωπο του Πούτιν και τη φράση «Τόσο όμορφη!». «Έχω τους καλύτερους φίλους», σχολίασε στη λεζάντα.