Την ενόχλησή τους για τους παγκόσμιους ηγέτες που αναφέρονται στην κλιματική αλλαγή αλλά δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εξέφρασε η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ.

Η μονάρχης, η οποία προγραμματίζεται να συμμετάσχει στην 26η διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ, την COP26, στη Γλασκώβη, σχολίασε ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος θα παρευρεθεί.

«Απίστευτο δεν είναι; Ακούω συνέχεια για την COP», ανέφερε η 95χρονη Ελισάβετ μιλώντας στην Καμίλα, την Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγο του γιου της, πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου. «Ακόμη δεν ξέρω ποιος θα έρθει…» πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ

«Ξέρουμε μόνο γι’αυτούς που δεν θα έρθουν. Είναι πραγματικά εκνευριστικό όταν μιλούν, αλλά δεν πράττουν», πρόσθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια συζήτησης, η οποία ακούστηκε από μικρόφωνο που είχε μείνει ανοιχτό.

Η βασιλική οικογένεια στην 26η διάσκεψη για το κλίμα

Στην παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη θα συμμετάσχουν μαζί με εκατοντάδες παγκόσμιους ηγέτες τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ειδικότερα η βασίλισσα Ελισάβετ ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.