Το έσκασε από τη φυλακή που κρατούνταν ένας νεαρός ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία δέκα παιδιών και ρούφηξε το αίμα από τουλάχιστον ένα στην Κένυα, με τα ΜΜΕ να τον χαρακτηρίζουν «βαμπίρ». Ο 20χρονος Masten Milimo Wanjala είχε οριστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Τετάρτη 13/10 κατηγορούμενος για πολλαπλές κατηγορίες δολοφονίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Ναϊρόμπι.

Οι αρχές έχουν τώρα εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δραπέτη και έχουν επίσης συλλάβει τρεις αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της απόδρασής του από το αστυνομικό τμήμα Jogoo Road.

Ο Κυβερνήτης του Ναϊρόμπι, Μάικ Σόνκο, προσέφερε αμοιβή 1.316 £ (περίπου 1.500 ευρώ) σε όποιον είναι σε θέση να βοηθήσει τους αξιωματικούς στον εντοπισμό της Γουαντζάλα.

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη του βρυκόλακα

Ο 20χρονος συνελήφθη τον Ιούλιο. Η αστυνομία τον εντόπισε αφού δύο πτώματα βρέθηκαν πεταμένα στο Καμπέτε, έξω από το Ναϊρόμπι. Ομολόγησε δέκα δολοφονίες σε διάστημα πέντε ετών και είχε βοηθήσει την αστυνομία να ανακτήσει τα πτώματα.

Το βαμπίρ της Κένυας

Έχει συνδεθεί με αρκετές άλλες εξαφανίσεις τους τελευταίους μήνες, αν και η αστυνομία λέει ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρό του.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο Wanjala είχε συνεργούς του ή αν δούλευε μόνος του.

Ο ύποπτος οδήγησε τους ντετέκτιβ στον τόπο πολλών δολοφονιών τον Ιούλιο, με τους αστυνομικούς να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία. Πολλοί από τους τόπους των εγκλημάτων ήταν πυκνοί θάμνοι κοντά σε φυτείες καλαμποκιού, ενώ ο νεαρός έριξε επίσης τα πτώματα σε ανοιχτούς σωλήνες αποχέτευσης.

Το βαμπίρ της Κένυας

Το πενταετές φονικό σεργιάνι του Wanjala ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 16 ετών, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Φέρεται να απήγαγε την Purity Maweu, 12 ετών και να της ρούφηξε το αίμα πριν την αφήσει νεκρή.

Ο Wanjala πιστεύεται ότι ξαναχτύπησε, τρία χρόνια αργότερα, στην δυτική Κένυα, σκοτώνοντας τον Aron, 13 ετών. Ο θάνατος του νεαρού αγοριού οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στο Kamukuywa, στις οποίες οι κάτοικοι πυρπόλησαν ένα σπίτι που πίστευαν ότι ανήκε στον ύποπτο.