Ο Τύπος της χώρας τους αποκαλεί ως το ζεύγος Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι της Ιαπωνίας. Μόνο που εδώ η περίπτωση είναι αντίστροφη. Αυτή είναι γαλαζοαίματη κι αυτός κοινός θνητός.

Ο λόγος για την πριγκίπισσα Mako, την ανιψιά του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito και τον Kei Komuro, πρώην συμφοιτητή της, οι οποίοι όρισαν τον γάμο τους για τις 26 Οκτωβρίου.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2017 και ήταν να παντρευτεί τον Νοέμβριο του 2018, ωστόσο μια οικονομική διχογνωμία που ενέπλεκε τη μελλοντική πεθερά της πριγκίπισσας ακύρωσε τα αρχικά πλάνα.

Το σκάνδαλο αυτό έφερε σε δύσκολη θέση την βασιλική οικογένεια, καθώς η αποκάλυψή του δημιούργησε αντιδράσεις στο λαό, ο οποίος δεν υποστηρίζει πλήρως αυτή την ένωση. Η διαμάχη αφορούσε χρήματα που έλαβε η μητέρα του Κομούρο από έναν άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί. Δεν είναι σαφές εάν αυτά τα χρήματα, που δαπανήθηκαν για την εκπαίδευση του Κομούρο στην Ιαπωνία, ήταν δάνειο ή δώρο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κομούρο επέστρεψε στην Ιαπωνία πρόσφατα από τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδαζε για να γίνει δικηγόρος. Εμφανίστηκε με μακριά μαλλιά δεμένα σε μια αλογοουρά. Αυτό θεωρείται ασυνήθιστο για κάποιον που παντρεύεται μια πριγκίπισσα, επειδή η ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια συνδέεται με την παράδοση. Η εμφάνισή του δημιούργησε εκ νέου κριτική.

Το Imperial Household Agency ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει γαμήλια γιορτή ή άλλες τελετουργίες για το ζευγάρι «επειδή ο γάμος τους δεν εγκρίνεται από πολλούς ανθρώπους».

Η πριγκίπισσα θα πρέπει μετά τον γάμο να απαρνηθεί τον βασιλικό της τίτλο και να παραμείνει στο πλευρό του δικηγόρου αγαπημένου της ως απλή θνητή. Η Μάκο θα ακολουθήσει ένα δικό της Megxit και μετά τον γάμο θα μεταναστεύσει στην Αμερική με τον σύζυγό της.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι η Μάκο αποφάσισε επίσης να μην λάβει την πληρωμή των 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποχώρησή της από την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η Μάκο θα είναι η πρώτη γυναίκα από αυτοκρατορική οικογένεια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αρνείται την… αποζημίωση που δικαιούται όταν παντρεύεται έναν απλό ή ένα άτομο που δεν ανήκει στη βασιλική οικογένεια.