Στο 80% ανέρχεται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στη Γερμανία, ενώ μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει λάβει το 84%, σύμφωνα με τα τελευταία, αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο, είναι πιθανό να είχαν υποτιμηθεί οι πραγματικοί αριθμοί των εμβολιασμένων, καθώς μόνο οι μισοί γιατροί εταιριών καταγράφουν ηλεκτρονικά τα εμβόλια που χορηγούν.

Η τακτική έρευνα Covimo μάλιστα υποδεικνύει ότι οι πραγματικοί αριθμοί εμβολιασμένων ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότεροι, με τις διαφορές να εντοπίζονται κυρίως στις ηλικίες 18-59 ετών.

Ως ένα από τα πιθανά αίτια της υποτίμησης των αριθμών είναι και το γεγονός ότι οι επίσημες έρευνες γίνονται μόνο στα γερμανικά, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνα του Ινστιτούτου Ifratest dimap τον περασμένο Αύγουστο είχε δείξει κατά 16 μονάδες υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από ό,τι τα επίσημα στοιχεία.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι έρευνες μέσω συνεντεύξεων αντιμετωπίζονται με την επιφύλαξη ότι κάποιος μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει ή να απαντήσει ψευδώς.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο από το Ινστιτούτο ότι τελικά καταγράφονται λιγότεροι εμβολιασμοί από όσους πραγματικά γίνονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπό το φως των παραπάνω δεδομένων, άλλωστε, ο Υπουργός Υγείας της χώρας εκτίμησε χθες, Πέμπτη, πως δε θα επιβληθούν νέα μέτρα δημόσια υγείας τον χειμώνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.