Αίσθηση προκαλεί ο θάνατος ενός βουλευτή στην Ουκρανία, ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα για διαφθορά στον αμυντικό τομέα.

Ο βουλευτής αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε μέσα σε ταξί σήμερα το πρωί, αναφέρει η αστυνομία, προσθέτοντας ότι δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο 33χρονος βουλευτής Αντόν Πολιακόφ, ο οποίος ήταν τώρα ανεξάρτητος, είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού, σύμφωνα με το Reuters.

«Προκαταρκτικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας αρρώστησε μέσα σε ταξί, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψή του, αλλά διαπίστωσαν τον θάνατό του», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Υπέστη καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την εισαγγελία

Ο νεαρός βουλευτής πέθανε μέσα σε ταξί σήμερα το πρωί, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με την εισαγγελία και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ο Πολιακόφ βρέθηκε αναίσθητος στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, αφότου αυτό το σταμάτησε αστυνομική περίπολος για τροχαία παράβαση.

Ο οδηγός δήλωσε ότι ο επιβάτης μπήκε στο ταξί του κοντά σε στάση μέσων μαζικής μεταφοράς έξω από το κέντρο του Κιέβου και ότι μετά διαμαρτυρήθηκε ότι αισθάνεται αδιαθεσία, ότι έχει ναυτία, προστίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία.

«Τιμαλφή, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν», προσθέτει η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως η διαφθορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ουκρανίας και συνιστά εμπόδιο στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.