Η κατάσταση με την διασπορά του κορονοϊού στην Μόσχα προκαλεί ανησυχία, καθώς η αύξηση των εισαγωγών ασθενών φθάνει το 20%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Η κατάσταση με την Covid-19 δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία. Διαπιστώνουμε μια προφανή αύξηση, μια έντονη αύξηση της νοσηρότητας», προειδοποίησε ο Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι «η αύξηση της νοσηρότητας την τελευταία εβδομάδα ήταν της τάξεως του 30% και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία υπερέβησαν το 20%».

Σημειώνεται πως η Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ρωσία ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στην πρωτεύουσα της χώρας έχουν καταγραφεί 1.650.649 κρούσματα και 29.242 θάνατοι.

25.781 κρούσματα και 883 θάνατοι σε μία μέρα

Σε 25.781 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού αγγίζει τα 7.612.317, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 883 θάνατοι (έναντι 890 την προηγούμενη ημέρα) ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210.801 θάνατοι.

*Φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.